Nedavni šolski izleti za učence 2., 3. in 4. razreda na Debeli Rtič v Ankaranu so bili polni dogodivščin in nepozabnih trenutkov.

Učenci 2. razreda so v ponedeljek začeli svoj izlet z lovom na zaklad, da bi raziskali okolico in razvili timske veščine. Uživali so na igriščih, ob morju in na nogometnem igrišču. Popoldne so vadili lokostrelstvo in se sprehodili skozi vinograde Ankarana, dan pa zaključili s filmskim večerom. V torek so se zgodaj zbudili za izlet z ladjo v Piran, kjer so uživali v razgledih in plesni zabavi na ladji. V Piranu so se posladkali s sladoledom v parku in se udeležili kuharskega tečaja za pripravo mišk, okusne sladice. Dan se je končal s plesno zabavo v njihovem bivališču. Sreda je zaznamovala konec njihovega izleta; kljub utrujenosti so se otroci vrnili domov ponosni na svoje odgovorno in samostojno vedenje.

Učenci 3. in 4. razreda so prav tako uživali v tridnevnem izletu, polnem zanimivih aktivnosti. Potovali so z avtobusom na Debeli Rtič in začeli z lovom na zaklad ter lokostrelstvom. Po namestitvi v sobe so se igrali igre, gledali film in se pripravili na naslednji dan pustolovščin. Naslednje jutro so se vkrcali na ladjo za Piran, uživali v sladoledu in plesni zabavi na poti nazaj. Sodelovali so tudi v kuharskem tečaju za pripravo mišk, pri čemer so poskrbeli za vključujoče recepte za vse. Večer se je zaključil s praznično plesno zabavo. Zadnji dan so se spakirali, preživeli čas ob morju, raziskovali plažo in se še zadnjič igrali, preden so se vrnili v šolo. Izlet je bil naporen, a izjemno zabaven, otrokom pa je prinesel veliko srečnih spominov.

Izleti so bili naporni, a izjemno zabavni, učencem pa so prinesli veliko veselja in nepozabnih trenutkov.