Zagotavljamo prijazno, strpno in spodbudno skupnost v zadnjih dveh letih srednje šole oz. Sixth Form, kjer učenci dosegajo najvišje rezultate pri predmetih na višji stopnji (Advanced Level), kar je pomemben korak v njihovem univerzitetnem življenju in karieri.

A Level izpiti ostajajo zlati standard za učence, ki si želijo dostopa do univerz po vsem svetu.

Učni načrt v Sixth Form zagotavlja, da imajo vsi naši učenci priložnost izkoristiti svoj potencial. BISL zapustijo kot samozavestni, artikulirani, uspešni mladostniki, ki so pripravljeni pustiti svoj pečat svetu.

Moji izbrani predmetni učitelji so vsi delovni in predani mojemu osebnostnemu napredku, hkrati pa me usmerjajo k izpopolnjevanju mojih akademskih sposobnosti, pri čemer mi nudijo dodatno podporo tudi izven delovnega časa. Povratne informacije o svojih dosežkih dobim zelo hitro. Njihove kritike so vedno konstruktivne in koristne, kar mi pomaga, da napredujem tekom celotnega šolskega leta.

UčenecSixth Form

Sixth Form kurikulum

Key Stage 5 – učenci stare 16 do 18 let

Zadnji dve leti srednje šole šole oziroma v Sixth Form se učenci pripravljajo na As in A Level izpite, ki jih izvajata CAIE (Cambridge Assessment International Education) - vodilni svetovni ponudnik britanskih kvalifikacij - in AQA (Assessments and Qualifications Alliance) - največja izpitna komisija v Veliki Britaniji. Te izpite opravljajo učenci v več kot 160 državah celega sveta.

A Level izpiti ostajajo zlati standard za učence, ki si želijo dostopa do univerz po vsem svetu.

A Level program traja dve leti: prvo leto se imenuje AS (Advanced Subsidiary level), kar je enako polovici A Level. Drugo leto se imenuje Advanced Level (napredna raven).

Učenci, ki so pri nas zaključili Sixth Form, so se uspešno vpisali in šolali na univerzah po Evropi (vključno z Veliko Britanijo in Slovenijo), ZDA, Bližnjim vzhodom in Jugovzhodno Azijo.

AS in A Level predmeti, ki jih ponujamo BISL-u so: angleški jezik, angleška literatura, matematika, biologija, kemija, fizika, računalništvo, zgodovina, geografija, poslovne študije, ekonomija, psihologija, umetnost in oblikovanje ter glasba.

Učenci v 12. razredu študirajo štiri AS predmete in tri od teh predmetov potem prenesejo v 13. razred za A Level izpite.

Pomembna prednost A Level je v tem, da ne predpisujejo katere predmete je potrebno študirati (za razliko od slovenske mature ali mednarodne mature – IB) in učencem ponujajo možnost, da se specializirajo za določeno področje (na primer znanost) ali pokrijejo široko paleto predmetov po svoji izbiri. Študentje s skrbnimi navodili učiteljev izberejo predmete, ki jim ustrezajo.

Na urniku imajo obvezno tudi športno vzgojo, vendar ob koncu šolskega leta iz tega predmeta ne opravljajo izpitov. Nekaj šolskih ur je namenjenih tudi tematikam, kot so kako se učiti, upravljanje časa, relevantna osebna, družbena in aktualna vprašanja ter postopek prijave na fakulteto, vključno s poklicnim svetovanjem, pripravami na razgovore ter priprava življenjepisa.

Od naših starejših učencev pričakujemo, da bodo prevzeli vodilne vloge v šolski skupnosti. Številni sodelujejo v dejavnostih v šoli in zunaj nje, nekateri pa v celoti sodelujejo tudi v Mednarodni nagradi za mlade - v Sloveniji znani kot MEPI in v Veliki Britaniji kot nagradi vojvode Edinburškega.

Zame je BISL kot družina. Ko pomislim na BISL, pomislim na čudovito skupino ljudi, na katere sem se lahko vedno zanesem.

Tomaš ‘17Imperial College London