Zaradi česa izstopamo?

Akademska odličnost

Britanska mednarodna šola v Ljubljani je odlična šola.

Zavedamo se, da želite svojemu otroku zagotoviti najboljšo izobrazbo, zato na naši šoli sledimo angleškemu nacionalnemu učnemu načrtu za vrtec, osnovno in srednjo šolo. Prizadevamo si zagotavljati učni načrt, ki naše učence spodbuja k doseganju najboljših IGCSE in ALevel rezultatov.

Zelo smo ponosni na naše lanske izpitne rezultate, saj so naši učenci dosegli nadpovprečne rezultate v svetovnem merilu, zato se lahko vpišejo na najboljše univerze po svetu.

Pristna mednarodna izkušnja

Na BISL-u se zavedamo vrednosti kulturne raznolikosti vašega otroka. Pri nas se šolajo učenci iz več kot 40 držav in tako predstavljajo najbolj raznoliko mednarodno šolo v Sloveniji. 

V tem spodbudnem in resnično svetovljanskem okolju je primarni jezik komunikacije angleščina in jo zato uporabljajo tako učenci kot osebje.

S podružnicami v Budimpešti, Dohi, Majorki, Moskvi, Quitu in Šanghaju imajo naši učenci obilico priložnosti za mednarodno povezovanje in skupno projektno delo, kar potrjuje, da smo resnično globalna šola.

Celostna podpora pri angleškem jeziku

Za tako pisano mednarodno skupnost, ni presenetljivo, da za mnoge učence angleščina ni materni jezik.

Nudimo obširen dodatni pouk angleškega jezika, ki je vključen v šolski načrt, za tiste učence, ki niso materni govorci. S tem jim omogočimo, da pridobijo na samozavesti in izpilijo svoje besedišče. Ob vpisu na šolo, določimo raven podpore, ki jo učenci potrebujejo in starše redno obveščamo o napredku.

Priložnosti za vse

Vsem učencem nudimo priložnost, da razvijejo širok razpon veščin tako znotraj, kot tudi izven učilnice. Zavedamo se, da najvišje ocene ne smejo biti edina prioriteta, zato si prizadevamo, da učenci napredujejo na vseh področjih, ne glede na njihovo raven znanja. Na šoli se osredotočamo predvsem na napredovanje učencev in doseganje rezultatov, v skladu s trenutnim pristopom v Združenem kraljestvu.

S tem namenom ponujamo tudi obširen obšolski program, ki med drugim vključuje šport, umetnost, učenje tujih jezikov in program MEPI (mednarodno priznanje za mlade, nagrada vojvode Edinburškega).

Zagotavljanje vrhunskega britanskega izobraževanja

Podjetje Orbital Education, del katerega je tudi naša šola, nam nudi strokovne izkušnje na področju britanskega izobraževanja, s čimer nam zagotavlja dostop do najboljših učiteljev, vodstva in učnega načrta.

Britanski nacionalni kurikulum gradi znanje in veščine od samega začetka otrokove akademske poti v vrtcu do doseganja najboljših možnih rezultatov pri IGCSE in A Level izpitih v srednji šoli. S tem lahko naši učenci nadaljujejo šolanje na najprestižnejših univerzah po svetu.

Ponosni smo tudi na naše visoko usposobljene učitelje, ki so si pridobili izkušnje v Veliki Britaniji ali na drugih mednarodnih šolah.