Na Britanski mednarodni šoli v Ljubljani smo zelo ponosni na naše alumne, saj so študirali na nekaterih najboljših univerzah po svetu. 

Letos bo že 9. generacija učencev uspešno zaključila šolanje na naši šoli in pričakujemo, da se jim bodo izpolnile njihove želje glede ciljev in izbire univerze.

A Level izpiti ostajajo zlati standard za učence, ki si želijo dostopa do univerz po vsem svetu. Učenci šolo zapustijo z odličnimi ocenami, obsežnimi priložnostmi za učenje in resnično strastjo za področja, ki jih zanimajo.

Naš univerzitetni svetovalni program učence podpira čez vsa 4 leta srednje šole pri raziskovanju, načrtovanju in pripravi na univerzitetno izobraževanje. Našim učencem že zgodaj pomagamo načrtovati, tako da jim ponudimo vrsto različnih oblik podpore, predstavitev in strokovnih nasvetov, da pretehtajo najboljše možnosti zanje. Učenci lahko dosežejo izjemen napredek pri pouku z zahtevnimi, skrbno načrtovanimi lekcijami, v majhnih razredih in preko prizadevanja za odličnost pri vsakem predmetu. Šola nenehno komunicira tako z učenci kot z učitelji in starši, da bi proslavili razvoj učencev ali se po potrebi osredotočili na določena področja.

Naši alumni po svetu

Naši učenci so resnično državljani sveta in po odhodu iz Britanske mednarodne šole v Ljubljani iščejo priložnosti po celem svetu. Akademska odličnost, temeljne vrednote in celostna izobrazba, ki jjih prejmejo na šoli, jim nudijo čudovito osnovo za uspešno karierno pot.

Z veseljem ostajamo v stiku z našimi Alumni, da vidimo, kako napredujejo in jih občasno tudi povabimo na obisk, da lahko motivirajo sedanje učence na BISL-u in jim predstavijo svojo zgodbo.

V čast nam je delati s tako navdihujočimi posamezniki.

Moja akademska izkušnja in BISL sta me pripravila na to, da cenim pomembnost preizkušanja in napak med učenjem. Močna delovna etika in nenehno stremljenje za izboljšanje same sebe gre z roko v roki z uspehom.

Nika '17University of Aberdeen

Naši učitelji imajo dokazane uspehe v opolnomočenju učencev, da dosežejo izjemne akademske rezultate preko trdega dela, predanosti in izjemne podpore. To navdihuje naše učence, da sledijo svojim sanjam in se prijavijo na najboljše univerze.

BISL mi je zagotovil znanje, kjer mi ga je primanjkovalo, spodbudo, ko sem jo potreboval, ter najpomembnejše – priložnost poiskati in slediti mojim ciljem na želeni univerzi v VB.

Luka '17Middlesex University