Britanska mednarodna šola v Ljubljani, ki je bila ustanovljena leta 2008, ponuja neprimerljivo tradicionalno britansko izobraževanje v Sloveniji.

Zagotavlja edinstveno izobraževalno izkušnjo, saj združuje tradicijo in inovacije. Šola se nenehno spreminja in izboljšuje, da bi bolje ustrezala potrebam mladih učencev.

Na BISLu smo ponosni, da smo ustvarili skupnost, ki temelji na naših vrednotah ODLIČNOSTI, SPOŠTOVANJA, ODGOVORNOSTI, POŠTENOSTI in SOČUTJA. Spoštovanje spodbujamo tako, da gradimo empatijo in slavimo raznolikost. Sočutje razvijamo prek spodbujanja medsebojnega sodelovanja in prijaznosti med vsemi učenci. Odgovornost pa gradimo prek spodbujanja učencev k samostojnosti in vseživljenjskemu učenju.

Šola je akreditirana članica COBIS (Council of British International Schools) ter skupine CIS (Council of International Schools). Redno je ocenjena s strani BSO (British Schools Overseas), in je del skupine Orbital Education Group.

Ključni mejniki na BISLu


Ustanovljena leta 2008

Kraljevi obiski

Leta 2019 je Slovenijo znova obiskalo njegovo visočanstvo, princ Edward, ki je promoviral Duke of Edinburgh’s mednarodno nagrado za mlade ljudi oz. MEPI. Naši učenci so bili ambasadorji šole med uradnim dogodkom, ki se je odvijal v Grand Union Hotelu. Otroci so sprejemali in usmerjali goste med prihodom, princ Edvard pa je imel govor o pomembnosti neformalne izobrazbe ter njenemu pomenu na trgu dela v luči bodoče zaposlitve. Skupina naših učencev je nastopala tudi v parku Tivoli na MEPI dogodku istega dne, ki se ga je ravno tako udeležil princ Edward.

Pridružitev družini šol pod okriljem Orbital Education

Prejeli oceno “Odlično” v vseh kategorijah

Novi prostori naše rastoče šole