Dobrodošli na naši eVarnost strani Britanske mednarodne šole v Ljubljani

Namen te strani je deliti z vami čemu smo na šoli zavezani, da pomagamo učencem postati bolj osveščeni eVarnosti in kako lahko varno uporabljajo internet.

Fokus je pomagati učencem kar pomeni, da mora šola delati v sodelovanju s starši in učenci ter biti prepričana, da smo vsi konsistentni v načinu priprave naših učencev za sprejem dobrih odločitev v tehnologiji in na spletu.

Zavezujemo se da:

 1. Ustvarjanje varnega okolja za učence za učenje na spletu v šoli.

 2. Ozaveščanje o vprašanjih družbenih medijev, kako se z njimi soočiti in kako narediti dobre odločitve pri uporabi tehnologije v učilnici in zunaj nje., kako z njimi ravnati in kako narediti dobre odločitve pri uporabi tehnologije v in izven učilnice.

 3. Preudarna in učinkovita uporaba tehnologije za preoblikovanje in izboljšanje učenja, ne kot neposredno orodje za nadomestitev med nalogami.

Upamo, da so vam spodnji viri v pomoč. Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na paul.walton@britishschool.si.

Poleg tega, če imate kakršne koli članke, vire ali ideje, ki jih želite deliti z nami, nam to sporočite. Hvala vsem staršem, učiteljem in učencem za podporo pri sestavljanju te strani eVarnost in našega šolskega načrta ozaveščanja. To ni hitra rešitev, temveč dolgoročna zavezanost pomoči, podpori in poslušanju naših študentov pri njihovi uporabi interneta in tehnologije.

PSN at BISL


Na BISL-u sledimo pravilniku Prinesi svojo napravo (PSN):

 • Učenci v razredih 3 – 6 uporabljajo iPad

 • Učenci v razredih 7 – 13 uporabljajo prenosni računalnik

Specifikacije

V osnovni šoli morajo učenci od 3. razreda dalje s seboj nositi svoj iPad, da lahko izboljšajo svojo učno izkušnjo in razvijejo IKT spretnosti.

 • Za zagotovitev varne uporabe iPadov v šoli, bodo učenci seznanjeni s Pravili uporabe iPada v šoli ter podpisali Osnovnošolsko pogodbo o IKT.
 • Priporočamo iPad Air 1 ali novejši model z 32GB pomnilnika. Ustrezalo bi tudi 16GB, vendar bodo morali učenci skrbno upravljati s pomnilnikom, saj sistemski podatki na novih tabličnih računalnikih zavzamejo veliko prostora.
 • Podobne Androidne naprave niso priporočljive zaradi nekompatibilnosti različnih aplikacij in pomanjkanja funkcij, ki učencem omogočajo popoln dostop do našega učnega programa v razredu in doma.

V srednji šoli morajo učenci od 7. razreda dalje s seboj nositi prenosni računalnik za uporabo med poukom in pri pouku računalništva.

 • Procesor: visoka moč procesorja ni potrebna
 • RAM: priporočamo 8GB ali več, verjetno pa bi zadostovalo tudi 4GB
 • Trdi disk: Priporočamo SSD
 • Baterija in velikost: Zelo pomembno! Za optimalno uporabo priporočamo 14" (35,5 cm) diagonalo zaslona, ustrezni pa so tudi 13" (33 cm) in 15" (38 cm) zasloni. Načeloma bi ustrezali tudi prenosni računalniki s 17" (43 cm) zaslonom, vendar so običajno zelo težki in imajo slabšo baterijo. Priporočamo majhen, lahek prenosnik z zmogljivo baterijo.
 • Grafična kartica: ni potrebna
 • OS: Windows ali MacOS (Linux ni priporočljiv)
 • Cenovni razpon: 500 – 1000€

ESafety at BISL

Display boards

These displays show how we've raised awareness around the school in 3 different areas.

Our E-Safety boards have information on age restrictions on social media, how to set up a safe online profile, online resources, Child Net and British Council resources, advice for students using technology and advice on how to report incidents.

Assemblies/PSHE

We share useful videos and resources with our students during assemblies and eSafety is covered in PSHE lessons.

Tutor information

This is our Emails and Passwords Guidance which we share with our students.

5 Safety Tips Screen

Resources for Parents


Here are some useful resources for parents:

Duck Duck Go can be used for safe internet searches.

LogOut is a company that specialises in helping children and adults that use the Internet extensively or are already addicted.

Useful eSafety tips for Parents with Primary school children.

Using devices


Using devices at BISL

Please see below our Primary ICT Contract for using devices at BISL responsibly.

Policies including the E-Safety Policy, BYOD Policy and Online Learning Policy can be found here.

Use of iPads

Here is the guidance given to our community about the Use of iPads at BISL, including the Questions & Answers discussed during this information session.

We also share Class Rules for using iPads with the students.

International Celebration Days


Safer Internet Day


Tuesday, 8th February 2022

Safer Internet Day Screen

Together for a Better Internet

Anti-Bullying Week


15th - 19th November 2021

Anti Bullying Week

One Kind Word

Instructions for using Zoom


Our teacher are using Zoom video conferencing platform as part of distance learning. Please click here for our Instructions for Zoom.