Zdrava prehrana za zdravo življenje

Šolsko kosilo


Naši dobavitelji šolskega kosila so Super Catering d.o.o.Super Catering je podjetje z močno vizijo in poslanstvom pripravljati visoko kvalitetno hrano izvrstnega okusa in zanimivih kombinacij, prilagodljivi za vse vrste prehranjevanja. Obroke pripravljajo le z uporabo najboljših sestavin od lokalnih dobaviteljev. Njihovo poslanstvo je uporabljati zgolj sezonsko, svežo in zdravo hrano brez umetnih ojačevalcev okusa in dodatkov. V kuhinji se Super Catering drži načela porabe hrane s kar najmanj odpada. Super Catering je zavezan skupnemu delu s starši, učenci, osebjem in šolo, da zagotovi kar najboljšo možno storitev.

Zelo zanimivo je bilo obiskati njihove prostore, da smo lahko videli, kje se pripravlja šolska hrana ter da smo imeli priložnost videti kako skrbno pripravljajo kosila.

BISL PTA

Šolsko kosilo je na voljo vsak dan. Ponujajo zdrave obroke ter tudi dnevno in vegetarijansko opcijo.

V kolikor se odločite za naročilo šolskega kosila za vašega otroka, izpolnite prijavnico za šolsko kosilo, ki je dodana spodaj. Starši se morajo predhodno naročiti za mesec naprej,  mesečni jedilni list prejmete s strani Super Catering podjetja po e-pošti.

Prigrizki


Med odmori imajo učenci na voljo zdrave prigrizke, ki jih prinesejo s seboj. Zaradi varnosti naših učencev imamo strogo šolsko pravilo “brez arašidov”.

Primerni prigrizki za jutranji prigrizek so: sendviči, kocke sira, sadje, žitne ploščice, mali koščki kuhanega mesa, nasekljano korenje/kumara/češnjevi paradižniki, puste tortice, mali jogurtu (v hladnejšem vremenu), sok ali voda.

Prosimo ne dovolite, da bi vaši otroci prinašali naslednje: sladkarije (bonbon) ali čokolade; oreščke (zaradi alergij učencev); hrana, ki jo je potrebno pogreti ali dati v hladilnik; pijače v piksni ali stekleni embalaži (varnostni razlogi); sladke ali energetkse pijače.

Sveže sadje je za učence na voljo skozi celoten dan.