Katarina Zelezinger
Katarina Železinger
Head of Primary
Katarina Zelezinger

Katarina Železinger

Head of Primary

Koordinator SEN za celotno šolo

Imenovani vodja za zaščito otrok

Gospa Železinger se je rodila v Sloveniji, odraščala pa je v Združenem kraljestvu. Na univerzi Brunel je diplomirala iz psihologije in socialne antropologije ter se usposabljala kot učiteljica TEFL, preden se je pridružila Mednarodni šoli v Londonu. Kasneje se je preselila v Španijo, kjer je delala kot šolska psihologinja in koordinatorka SEN na Mednarodni šoli v Marbelli in drugih šolah na tem območju.

Po vrnitvi v Slovenijo se je gospa Železinger pridružila BISL v prvem letu delovanja kot učiteljica glasbe in umetnosti, ki je delala tako z osnovnošolci kot s srednješolci, ter kot koordinatorka in administratorka za otroke s posebnimi potrebami. V naslednjih letih je bila tudi učiteljica v osnovni šoli, prevzela je vlogo uradnika za zaščito otrok in je od leta 2014 vodja osnovne šole.

S svojim glasbenim ozadjem in izkušnjami na področju uprizoritvenih umetnosti in usposabljanja mladih je gospa Železinger vneto sodelovala v BIMS kot učiteljica in učenka, trenutno pa se trudi, da bi osvojila saksofon.

Jonathan Travis
Jonathan Travis
Head of Secondary
Jonathan Travis

Jonathan Travis

Head of Secondary

Gospod Travis prihaja iz Združenega kraljestva in je diplomiral iz zgodovine ter magistriral iz mednarodnih študij na Univerzi v Leedsu ter pridobil NPQSL (National Professional Qualification for Senior Leadership) na Inštitutu za izobraževanje UCL.

Svojo poklicno pot je začel s poučevanjem zgodovine na dveh britanskih splošnih šolah, nato pa se je preselil na Japonsko, kjer je bil pet let vodja razvoja celotne šole za visoko zmogljivo učenje (HPL) na British School v Tokiu. Pred kratkim je bil pomočnik ravnatelja na šoli sv. Pavla v Sao Paulu v Braziliji.

Gospod Travis strastno verjame, da je šola učeča se organizacija, v kateri učenci in učitelji uspevajo v kulturi visokih pričakovanj, raziskovalnega raziskovanja in miselne rasti. Zunaj šole je gospod Travis navdušen nad gorskimi aktivnostmi in se veseli raziskovanja slovenskih Alp z ženo in novim sinom.

Lauren Thomas
Lauren Thomas
Vodja Early Years
Razredna učiteljica in glavna vodilna koordinatorka
Lauren Thomas

Lauren Thomas

Vodja Early Years Razredna učiteljica in glavna vodilna koordinatorka

Potem ko je na univerzi v Worcestru pridobila naziv BED (z odliko) iz osnovnošolskega izobraževanja, je delala na šoli v severnem Walesu, kjer je bila koordinatorka za angleščino in mentorica NQT. Medtem ko je poučevala s polnim delovnim časom, je magistrirala iz pedagogike in se specializirala za posebne izobraževalne potrebe in angleščino kot dodatni jezik.

Izkušena v svetu mednarodnega izobraževanja je poučevala na Kitajskem, v Avstraliji in Italiji, zelo pa se veseli življenja v Sloveniji. Gospa Thomas, ki prihaja iz mednarodne šole v Milanu, ki je del globalne skupine šol, je nedavno sodelovala z WWF in eko-šolam, da bi otroke poučila o tem, kako biti dober svetovni državljan in kako pomembno je skrbeti za naš svet. Prepričana je, da je izobraževanje na prostem zelo pomembno, saj razvija otrokovo ustvarjalnost, reševanje problemov, samostojnost in samozavest.

V prostem času rada hodi na izlete, bere in potuje. Obiskala je vse celine sveta in bila na odpravi na Antarktiki!