Britanska mednarodna šola v Ljubljani je del skupine Orbital Education Group

Kdo smo


Orbital Education je leta 2008 ustanovil Kevin McNeany. Mednarodne šole, ki so pod našim okriljem so edinstvene, vednar smo enotni v našem cilju, da na vseh šolah zagotovimo odlično izobraževanje. Na šolah gradimo skupnost, ki slavi raznolikost in mednarodnost. Našim učencem in zaposlenim nudimo podporo in jim postavljamo izzive, da dosežejo svoje ambicije. Smo inovativni, prilagodljivi in se nenehno izboljšujemo, da lahko zagotavljamo visoko kakovostno izobraževanje. Lastimo si in upravljamo s hitro rastočo skupino mednarodnih šol na Madžarskem, v Sloveniji, Španiji, Albaniji, Katarju, Ekvadorju, Mehiki in na Kitajskem. V letu 2022 se širimo tudi v arabski svet. Naša visoko kvalificirana in izkušena ekipa s sedežem v ​​Veliki Britaniji v Cheshiru vodi in razvija naše šole s svojim strokovnim znanjem ter podpira širok nabor operativnih funkcij.

Kaj delamo


Želimo, da bi bili učenci na naših šolah srečni, varni in izzivani pri učenju. Naše šole so neselektivne in naši učitelji, ki so usposobljeni v Veliki Britaniji, so predani svojemu delu z družinami, da bi podprli in negovali vsakega učenca in jim s tem omogočili, da dosežejo svoje potenciale. To dosegamo prek izjemnega akademskega uspeha in z razvojem talentov vseh učencev preko številnih obšolskih dejavnosti.

Člani naše vodstvene ekipe imajo skupno strast do izobraževanja. Mnogi so svojo karierno pot začeli kot učitelji, danes pa delajo kot guvernerji, inšpektorji in šolski svetovalci izven Orbitala. Zaradi vsega tega smo edinstveni v sektorju izobraževanja. Neprestano se učimo in pripravljamo ideje za izboljšanje naše ponudbe in kakovosti izobraževanja za naše učence.

Kevin McNeanyPredsednik in ustanovitelj – Orbital Education

Naše mednarodne britanske šole skrbijo za učence, stare od 2 do 18 let, in so specializirane za izvajanje angleškega nacionalnega učnega načrta, ki je posebej prilagojen našim raznolikim učencem in edinstven kontekst lokacije vsake šole.

Našim šolam nudimo vire za zagotavljanje jezikovne podpore tistim, ki se prvič srečajo z angleškim jezikom. Nudimo jim tudi inovativne digitalne in tehnološke rešitve za spodbujanje prilagojenega in sodelovalnega učenja.

Visoke standarde zagotavljamo s podporo naših strokovnjakov in preko akreditacijskih organov, kot sta Svet britanskih mednarodnih šol (COBIS) in Svet mednarodnih šol (CIS).

Leta 2019 je Orbital Education prejel Kraljičino nagrado za podjetništvo: mednarodna trgovina (the Queen’s Award for Enterprise: International Trade.).