Naša ravnateljica, Mel Hitchcocks je z radijsko postajo Radio Si, razpravljala o močnem vplivu, ki ga ima njena ljubezen do izobraževanja na njeno strast do glasbe. Med intervjujem je Mel razkrila, da jo kot ravnateljico vodi moto, navdihnjen s pesmijo legendarne skupine Queen, "Don't Stop Me Now", ki jo je v mladosti predstavil njen oče.

Mel je svojo kariero začela v Londonu, v svetu založništva in prodaje. Vendar pa je kmalu spoznala, da je njeno pravo poslanstvo postati učiteljica. Njena neomajna predanost in trud sta jo pripeljala do pomembnih prelomnic v življenju, ki so ji omogočile uresničitev sanj da postane pedagoginja. 

Zapustila je svojo prvotno poklicno usmeritev in življenje v Londonu in se odpravila svojim sanjam naproti. Začela je kot učiteljica za učence s posebnimi potrebami. Mel trdno verjame, da je poučevanje eno najpomembnejših poklicev, ki prinaša ogromno odgovornost. Poudarja pomen refleksije v poučevalnem procesu, ob tem pa ohranja močno strast do dela.

Na naši BISL šoli se osredotočamo na celostno izobraževanje otroka. Naš pristop spodbuja kritično mišljenje, timsko delo in praktično učenje z namenom priprave učencev na izzive 21. stoletja. Kot del skupine Orbital Education, s sedežem v Veliki Britaniji, sledimo osnovnim vrednotam odgovornosti, sočutja, odličnosti, spoštovanja in integritete. S postavljanjem visokih standardov in poudarjanjem iskrenosti pa jih navdihujemo, da si prizadevajo za osebno rast in dosežke na akademskem področju in obenem vztrajajo pri spoštovanju etičnih načel.

V intervjuju je bila, poleg ljubezni do pedagoškega dela in glasbe, posebej izpostavljena tudi njena ljubezen do literature. V skupino svojih najljubših avtorjev, je Mel omenila le nekaj znanih pisateljev kot so: Hilary Mantel, Ian Rankin in Val McDermid.
Čeprav Melanie trenutno uživa v branju elektronskih knjig na svojem Kindlu, označuje prisotnost fizičnih knjig v izobraževalni poti otroka kot zelo pomembno.
Prav s tem namenom je naša šola, pred kratkim posodobila knjižnico in meseca junija z nakupom, več tisoč evrov vrednih, novih knjig uspešno izvedla Knjižni sejem
(Book Fair).

Melina predanost izboljšanju šolskega življenja in dela je ena od njenih prioritet. V tem trenutku se to močno odraža v načrtovanju postavitve novega igrišča, ki naj bi bilo dokončano do začetka novega šolskega leta. Njeno osredotočanje na izboljšanje učnih rezultatov za vse učence, pa je eno od zagotovil, da je izobrazba na BISL šoli najvišje stopnje kvalitete.

Izobraževanje je spremenilo moje življenje...to je nekaj, za kar čutim resnično strast"