Simon Astbury

Simon Astbury

KS4 koordinator Učitelj geografije

Ljubezen do geografije g. Astburyja se je začela že v mladosti, saj je dve leti preživel v Indoneziji in živel v senci delujočega vulkana. Ko se je vrnil v Združeno kraljestvo, se je odločil, da se vpiše na univerzo Plymouth, da bi pridobil diplomo iz geografije. Nato je delal v poletnem taboru v ZDA, kjer je dve poletji poučeval jadranje, preden je dokončal PGCE v Združenem kraljestvu.

Od takrat je g. Astbury delal na dveh šolah v Združenem kraljestvu ter zadnja tri leta poučeval geografijo na ravni IGCSE in A Level ter humanistiko KS3 na izjemni mednarodni šoli v Bukarešti. G. Astbury, navdušen nad svojim predmetom, s posebnim zanimanjem za trajnost in okolje, verjame, da je geografija ključnega pomena za boljše razumevanje globalne družbe ter uživa v uporabi geografije, da razvnema domišljijo in pripelje ves svet v razred.

Gospod Astbury v prostem času uživa v plezanju in kolesarjenju poleti ter deskanju na snegu pozimi, zato se veseli življenja v Ljubljani – popolnem kraju za življenje za te dejavnosti!