Laura Hawkins

Laura Hawkins

Učiteljica umetnosti

Gospa Hawkins, ki prihaja iz Walesa in se nam je pridružila z izjemne mednarodne šole, ki naj bi postala prva šola za visoko zmogljivo učenje v Romuniji, je umetnost vzljubila že v mladosti. Prepričana je, da umetnost navdihuje ideje, spodbuja ustvarjalno razmišljanje in ponuja vpogled v nenehno rastočo, vznemirljivo industrijo. Po navdihu svoje učiteljice likovne vzgoje je po maturi pustila šolo in začela študirati osnove umetnosti in oblikovanja, nato pa dokončala dodiplomski študij fotografije, pridobila diplomo TEFL in se za dve leti odpravila delat s študenti v Valladolid in Barcelono v Španiji.

Hawkinsova je vedela, da je poučevanje umetnosti njeno poslanstvo, zato je v Cheltenhamu zaključila šolanje PGCE in delala kot učiteljica umetnosti in fotografije v Združenem kraljestvu, pred tremi leti pa se je usmerila v mednarodno izobraževanje. Trenutno je vodja ustvarjalnih umetnosti na mednarodni šoli v Bukarešti v Romuniji.

Njeni hobiji so fotografiranje, obiskovanje umetniških galerij in potovanja. V Romuniji se je naučila smučati in v zimski sezoni poskuša čim več časa preživeti na smučiščih, kar si želi nadaljevati tudi v Sloveniji. Gospa Hawkins je zelo vesela selitve v Ljubljano in se veseli poučevanja umetnosti na BISL.