Na BISL vsako leto praznujemo Dan trajnosti. Na ta dan prevzamejo pobudo naši učenci, ki predlagajo različne aktivnosti e in jih nato tudi izvajajo. Njihova prizadevanja prispevajo k ohranjanju čistega šolskega okolja, ponovni uporabi starih materialov in spodbujanju trajnostnega in okolju prijaznega življenjskega sloga. Ta praktična izkušnja ne le povečuje njihovo okoljsko ozaveščenost, temveč tudi pokaže moč skupnega delovanja pri ustvarjanju bolj zelene prihodnosti.

Oglejte si vse dejavnosti z letošnjega Dneva trajnosti! Imeli smo delavnico za popravilo koles, vrtnarjenje in sajenje zelišč in cvetlic za čebele, recikliranje starih oblačil, da postanejo nova in uporabna, uporabo starih kavnih kapsul za izdelavo okraskov za učilnice, barvanje avtomobilskih gum in njihovo preoblikovanje v igrala ter še veliko več!

Naši učenci so rezali, šivali ter preoblikovali uporabljene materiale v zanimiva nova oblačila. Vsak kos oblačila pripoveduje zgodbo o inovativnosti in okoljski ozaveščenosti ter dokazuje, da je moda lahko hkrati trendovska in okolju prijazna.

IMG 3336

Plogging je oblika športa, ki jo je leta 2016 v Švedski ustvaril Erik Ahlström. Vključuje pobiranje smeti med tekom. Ime izhaja iz kombinacije dveh švedskih besed: 'plockning' (pobiranje) in 'joggning' (tek). Združitev teh dveh besed tvori 'plogging'.