Britanska mednarodna šola v Ljubljani je v zadnjem inšpekcijskem pregledu s strani PENTA International, prejela oceno 'Odlično v vseh kategorijah'.

BSO Penta Outstanding in all areas 2021

Britanska mednarodna šola v Ljubljani je res odlična šola in zelo cenjena s strani lokalne skupnosti''

PENTA Poročilo o opravljeni inšpekciji 2021

Penta International, eden vodilnih neodvisnih inšpektoratov britanskih šol v tujini, pooblaščeno s strani Ministrstva za šolstvo (DfE), je pred kratkim zaključilo celovit pregled Britanske mednarodne šole v Ljubljani. Pregled je vključeval tridnevni obisk šole z namenom opazovanja pouka, učnega načrta, analize podatkov ter razprave s skupinami učencev, osebja in staršev. V poročilu je Britanska mednarodna šola v Ljubljani prepoznana kot odlična v vseh kategorijah, kar je zgodovinska prelomnica v obstoju šole.

Štejem si v čast, da sem lahko vodil šolo skozi ta obsežen proces in sem izjemno ponosen na naš dosežek. S tako izjemnimi učenci, predano ekipo strokovnjakov, je to nekaj kar si naša skupnost zares zasluži.

Paul Walton, Ravnatelj

Namen rednih inšpekcijskih pregledov je zagotoviti staršem, učiteljem in vodstvu šole informacije o splošni učinkovitosti šole, kakovosti pridobljene izobrazbe, ki jo šola zagotavlja in kakšna je primerljivost šole z neodvisnimi britanskimi šolami v Združenem Kraljestvu in drugod po svetu.

Pregled in inšpekcijsko poročilo zajemata ključna področja glede kakovosti učnega načrta; kakovosti poučevanja in učenja; duhovni, moralni, družbeni in kulturni razvoj učencev; njihovo počutje, zdravje in varnost; ustreznost lastnikov in osebja; prostori šole in reševanje pritožb. Ključni del inšpekcijskega pregleda je oceniti, v kolikšni meri je britanski način (značaj), upoštevan v učnem načrtu, načinu poučevanja, skrbi za učence in njihove akademske dosežke.

V čast si štejemo, da smo dosegli oceno ‘Odlično’ v prav vsaki izmed ocenjevanih kategorij, kar nas uvršča med najboljše britanske šole na svetu.

Z močnim in premišljenim vodstvom se je šola od zadnjega pregleda osredotočala na nenehne izboljšave. Očiten poudarek je na kakovosti poučevanja in akademskih rezultatih učencev. Kot rezultat natančno načrtovanega učnega načrta in profesionalno izpeljanih učnih ur, učenci odlično napredujejo''

PENTA Poročilo o opravljeni inšpekciji, 2021

Izvedite več o naši šoli že danes.