Katarina Zelezinger

Katarina Železinger

Head of Primary

Koordinator SEN za celotno šolo

Imenovani vodja za zaščito otrok

Gospa Železinger se je rodila v Sloveniji, odraščala pa je v Združenem kraljestvu. Na univerzi Brunel je diplomirala iz psihologije in socialne antropologije ter se usposabljala kot učiteljica TEFL, preden se je pridružila Mednarodni šoli v Londonu. Kasneje se je preselila v Španijo, kjer je delala kot šolska psihologinja in koordinatorka SEN na Mednarodni šoli v Marbelli in drugih šolah na tem območju.

Po vrnitvi v Slovenijo se je gospa Železinger pridružila BISL v prvem letu delovanja kot učiteljica glasbe in umetnosti, ki je delala tako z osnovnošolci kot s srednješolci, ter kot koordinatorka in administratorka za otroke s posebnimi potrebami. V naslednjih letih je bila tudi učiteljica v osnovni šoli, prevzela je vlogo uradnika za zaščito otrok in je od leta 2014 vodja osnovne šole.

S svojim glasbenim ozadjem in izkušnjami na področju uprizoritvenih umetnosti in usposabljanja mladih je gospa Železinger vneto sodelovala v BIMS kot učiteljica in učenka, trenutno pa se trudi, da bi osvojila saksofon.