Preskoči na glavno vsebino
Zapri

Ustanovitev sole

Šola je bila ustanovljena septembra 2008 s strani g. Jeremy P. Hibbins-a, čigar vizija je bila ponuditi alternativni sistem izobrazbe tako izseljenski skupnosti kot tudi Slovencem, ki so iskali kvalitetno mednarodno izobrazbo za svoje otroke. S podporo vizije pri županu Ljubljane in tedanjem britanskem ambasadorju, je zaposlil učitelje, ki so delili njegovo vizijo in šola se je odprla s 6 razredi ter 22 učenci.

Jeremy P. Hibbins
BA (Hons) Durham. PGCE, ALCM, LTCL, LGSM

Kraljevi obiski

Kmalu po odprtju šole, je slednjo med njunim državniškim obiskom Slovenije v letu 2008 obiskalo njeno visočanstvo, kraljica Elizabeta II in Edinburški vojvoda. Leta 2012 je imela šola znova čast gostiti grofa in grofico Wessexa.

Queens Visit in 2008

Leta 2019 je Slovenijo znova obiskalo njegovo visočanstvo, princ Edward, ki je promoviral Duke of Edinburgh’s mednarodno nagrado za mlade ljudi, ki jo v Sloveniji poznamo kot MEPI. Naši učenci so bili ambasadorji šole med uradnim dogodkom, ki se je odvijal v Grand Union Hotel. Otroci so sprejemali in usmerjali goste med prihodom, princ Edvard pa je imel govor o pomembnosti neformalne izobrazbe ter njenemu pomenu na trgu dela v luči bodoče zaposlitve. Skupina naših učencev je nastopala tudi v parku Tivoli na MEPI dogodku istega dne, ki se ga je ravno tako udeležil princ Edward.

Royal13

Pridružite se družini šol Orbital Education

Britanska mednarodna šola v Ljubljani se je pridružila skupini Orbital Education leta 2015. Več o podjetju si preberite tukaj.

Zapuščina

Ustanoviteljev dan praznujemo vsako leto 3. Novembra v trajen spomin ustanovtelja, Jeremy P. Hibbins-a.