Preskoči na glavno vsebino
Zapri

Dokazano je, da srečni in zadovoljni učenci dobro uspevajo. Spodbujanje, spoštovanje in negovanje učenčevih področij zanimanj izven učnega načrta igra pomembno vlogo v njihovem akademskem razvoju.

Popoldanski klubi

Na britanski mednarodni šoli v Ljubljani bo imel vaš otrok priložnost raziskovati širok nabor popoldanskih aktivnosti zunaj učilnic, vključujoč šport, glasbo, umetnost, jezike, prostovoljstvo, novinarstvo in več.

Več informacij o aktualnih obšolskih dejavnostih najdete TUKAJ.

Running club

Učne veščine

Učenci v izpitnih razredih 10. do 13., imajo na voljo dodatno podporo za učinkovito in neodvisno učenje preko programa učne veščine. To jim omogoča nadaljnji razvoj njihovih organizacijskih veščin, učinkovitega pregleda in izpitnih tehnik, spopadanje z ocenjevanji na splošno ter spodbuja njihove veščine akademskega pisanja.

Učenci Sixth Form-a imajo na voljo tudi čas za zasebno učenje. Ta samo določeni čas jim omogoča izvedbo raziskav, pripravo na prihajajoče lekcije ali za dokončanje nalog. Razvijanje uspešnih učnih navad gradi pomemben most med šolo in univerzo, tako iz vidika socialnega kot tudi akademskega razvoja.

BAM 3130

Svetovanje za Univerzo & Kariero

Učenci so spodbujani h proaktivnosti in postopku načrtovanja njihove bodoče izobrazbe in karierne poti, ter da njihova odločitev temelji na upoštevanju njihovih sposobnosti, kariernih navdihov in posameznih univerzitetnih zahtev.

Vodja Sixth Form vodi naše svetovalne storitve za učence v 12. in 13. razredu, kjer tedenska srečanja in ena-na-ena svetovanja vključujejo področja kariernih nasvetov in tečajev vodenja, kakor tudi razvoj veščin kot na primer pisanje prijave za univerzo, CV-ja in tehnike intervjujev. Kadar je le možno naši učenci sodelujejo na univerzitetnih in kariernih sejmih.

BISL učenci so se po zaključku našega programa uspešno vpisali na odlične univerze po Evropi, vključujoč UK in Slovenijo, ZDA, države Srednjega vzhoda ter Jugo-vzhodne Azije.

Storitve & Vodenje

Ponujamo in spodbujamo učence, da prevzamejo različne vodstvene vloge znotraj naše šolske skupnosti, od »Pomagači dneva« v vrtcu do prostovoljcev v Sixth Form, ki pomagajo planirati in izvesti šole v naravi. Mnogi postanejo člani Študentskega sveta in/ali prevzamejo vlogo v aktivnostih za skupnost znotraj ali zunaj šole. Naši starejši učenci so spodbujeni k sodelovanju v Mednarodni nagradi za mlade ljudi – v Sloveniji poznana kot MEPI.

Service and Leadership

Študentski svet

Študentski svet je ekipa izvoljenih razrednih predstavnikov, ki tvori študentsko telo, ki dela v partnerstvu z učitelji in starši za izvedbo aktivnosti, ki koristijo celotni šolski skupnosti. Svet predstavlja poglede učencev primernim članom šolske skupnosti, kot je na primer Šolska vodstvena ekipa ali PTA ter daje redne povratne informacije študentskemu telesu o napredku proti določenim aktivnostim in ciljem.

C4C (Skrb za skupnost)

C4C vključuje tako učence osnovne kot učence srednje šole in se osredotoča na izgradnjo podporne šolske skupnosti, ki temelji na skrbnih odnosih in pozitivnih povezavah med šolo, učenci, starši in širšo skupnostjo. C4C spodbuja pozitivno socialno, čustveno in akademsko okolje, kjer učenci prevzamejo odgovornost za njihovo lastno učenje in obnašanje, razvijejo samo-motivacijo in skrb za širšo skupnost ter se učijo vrednot skrbi in spoštovanja druga drugega. C4C dobrodelnost in družabni dogodki so organizirani skozi celo elto in v njih lahko sodeluje cela šola.

BISL Blood Drive