Preskoči na glavno vsebino
Zapri

Postopek vpisa iconPostopek vpisa

Dobrodošli na Britanski mednarodni šoli v Ljubljani. Naredili ste prvi korak k temu, da postanete član naše živahne mednarodne skupnosti.

Zelo smo ponosni na našo šolo in z veseljem bi vas popeljali naokoli, vam ponudili priložnost govoriti z našimi učitelji in ravnateljem, predstavili naše učence ter vam omogočili najboljšo izbiro za vas in vašo družino.

Zakaj se ne bi že danes naročili na obisk?

Naš vpisni postopek je sledeči:

1. Prvi sestanek

Prvi sestanek se dogovori z našo ekipo za vpise, kakor tudi z ravnateljem. Na sestanku lahko vprašate vse kar vas zanima, si ogledate šolo, mi pa medtem spoznamo vašega otroka, da lahko ocenimo ali je BISL prava izbira zanj.

2. Poskusni dan

Da bi pomagali pri procesu odločanja spodbujamo družine, da izkoristijo naš program Poskusni dan. Vaš otrok v Poskusnem dnevu preživi cel dan v naši šoli in izkusi iz prve roke kako je biti učenec BISL-a.

3. Ocenitev

Vsi učenci stari 6 let in več, ki se pridružijo naši šoli bodo morali narediti test CAT4 (Preizkus kognitivnih sposobnosti), da bomo lahko razumeli učenčeve širše sposobnosti. CAT4 je najbolj uporabljani britanski računalniški test sposobnosti sklepanja otroka v starosti 6-17+ let. Merimo štiri glavne vrste sposobnosti, za katere je znano, da vplivajo na učenje in dosežke. CAT4 ponuja neodvisen pogled na potencialne dosežke učencev z zanesljivimi informacijami za vsakega otroka, ki bodo pomagale določiti, kje jim lahko nudimo dodatno podporo ali postavijo zahtevnejše cilje. Več informacij o naših merilih za sprejem najdete tukaj.

4. Prijava

Naša ekipa za vpise vam bo poslala nadaljnje e-poštno sporočilo, skupaj z Vpisnim paketom, ki vključuje:

Admissions PolicyView
Application PackView
BISL Vision, Mission and ValuesView
Concerns and Complaints PolicyView in English | Poglej v slovenščini
Equal Opportunities PolicyView in English | Poglej v slovenščini
ProspectusView
Schedule of Fees and ChargesView
Terms and ConditionsView

Prosili vas bomo, da oddate izpolnjen Prijavni obrazec z zahtevanimi dokumenti (fotografija učenca, potni list ali osebna izkaznica, dve najnovejši spričevali), kakor tudi Obrazec za plačilo šolnin ter dve kopiji Pogodbe o sprejemu naši ekipi za vpise.

Pri izpolnjevanju dokumentov vam lahko nudimo pomoč.

5. Ponudba mesta

Ravnatelj bo šel skozi vaš prijavni obrazec in morda stopil v stik še z otrokovo trenutno/ali prejšnjo šolo (šolami) za pridobitev morebitnih dodatnih informacij.

Ko ravnatelj odobri vaš prijavni obrazec, vam bo poslana ponudba (ki bo morda v nekaterih točkah specifična), skupaj z računom za začetne stroške (Registration Fee in Enrolment Deposit).

6. Pismo potrditve

Po prejemu plačila vam bo naša ekipa za vpise poslala pismo potrditve in vam vrnila podpisano Pogodbo o sprejemu. Čestitamo, mesto za vašega otroka je sedaj uradno potrjeno!


Prosimo imejte v mislih, da ne glede na to, da smo neselektivna šola, vedno vzamemo v poštev ali lahko šola zadovolji specifične posebne učne zahteve. Ravno tako je določena stopnja znanja angleškega jezika potrebna za vstop v 10. in 12. razred. Za več podrobnosti si prosimo oglejte naše vpisne kriterije. Upoštevajte tudi, da so mesta na šoli omejena, zato bodo prijavljeni izbrani po vrstnem redu prijave.

Nazaj na Vpisi