Preskoči na glavno vsebino
Zapri

Vpisni kriteriji iconVpisni kriteriji

Vsi učenci stari 6 let in več morajo opraviti Preizkus kognitivnih sposobnosti CAT4, ponavadi pred samim sprejemom, lahko pa tudi kasneje, odvisno od družinskih okoliščin. CAT4 je najbolj uporabljani britanski računalniški test sposobnosti sklepanja otroka v starosti 6-17+ let. Merimo štiri glavne vrste sposobnosti, za katere je znano, da vplivajo na učenje in dosežke. CAT4 ponuja neodvisen pogled na potencialne dosežke učencev z zanesljivimi informacijami za vsakega otroka, ki bodo pomagale določiti, kje jim lahko nudimo dodatno podporo ali postavimo zahtevnejše cilje.

Kot neselektivna šola nimamo vpisnih kriterijev ali jezikovnih zahtev pri vstopu v vrtec in osnovno šolo (do vključno 6. razreda). Da bi omogočili našim učencem čim boljše osvajanje učnega načrta za njihovo zunanje ocenjevanje po 10. razredu, pa bodo učenci naše srednje šole (7. razred in naprej) morali pokazati določen nivo znanja angleškega jezika, ki bo ocenjeno pred samim vpisom.

Za tiste študente, ki potrebujejo dodatno podporo na tem področju, ponujamo obsežen program angleščine kot dodatnega jezika (EAL).

Poleg nivoja znanja angleškega jezika pa bo vpis učenca v 12. razred odvisen tudi od uspeha na IGCSE izpitih (ali enakovrednih izpitih v kolikor ne študira po britanskem sistemu).

Nazaj na Vpisi